Turnaj firem v malé kopané pobavil a pomohl pacientům

6. září 2011

Na tréninkovém trávníku fotbalového klubu 1. FC Zbrojovka Brno v Brněnských Ivanovicích se v sobotu 3. září uskutečnil benefiční turnaj v malé kopané, při němž se utkaly týmy zaměstnanců brněnských firem. Díky jejich podpoře bude možné dalších šest měsíců udržet fungování bezplatné právní poradny pro pacienty.

Díky účasti firem (BVV, GE Money Bank, FNZ, Fortuna, tiskárna Didot a Záhrada Café Therapy) na Liga Cupu 2011 se Lize lidských práv podařilo získat na provoz poradny pro pacienty celkem 127 tisíc korun. „Férová nemocnice bohužel nebyla pro příští rok podpořena z nadací. Proto máme obrovskou radost, že se všechno vydařilo, firmy se zapojily a  ze získaných financí budeme schopni zajistit chod bezplatné online poradny na dalšího půl roku,“ komentuje výsledek akce předseda Ligy David Zahumenský.

Na dvou hřištích se utkalo ve vzájemných soubojích celkem sedm týmů. Vítězem turnaje se stali fotbalisté Fortuny, druhé a třetí místo obsadila Záhrada a tým BVV. O účast v turnaji se nenechali připravit ani zaměstnanci a dobrovolníci z Ligy lidských práv, skončili ale předposlední. „Vítězství jsme ani nečekali, šlo nám především o to si zahrát a byli jsme nadšení z přátelské atmosféry celého turnaje, který se obešel bez jakékoli řevnivosti i vážnějších zranění. Doufáme, že příští rok se nám podaří akci v podobném duchu zopakovat a rozšířit také počet týmů,“ dodává k turnaji hlavní organizátor Petr Jeřábek.

Bližší informace poskytne:

Petr Jeřábek, koordinátor dárcovství Ligy lidských práv
tel.: 776 234 446, e-mail: pjerabek@llp.cz

Férová nemocnice radí a pomáhá pacientům i lékařům

V rámci tohoto unikátního projektu zodpověděli odborníci již přes 1 500 dotazů k problematice práv pacientů, proškolili lékaře a další zdravotnický personál, vydali užitečné manuály a nabídli zdarma právní pomoc i zastoupení. Protože pouze pacient dostatečně informovaný o svém zdravotním stavu a právech může být lékařům partnerem.

Právníci Férové nemocnice se denně věnují případům, kdy se na ně obrátí pacienti i lékaři s prosbou o pomoc. Každý den se zabývají případy těch, kteří se ve své situaci cítí bezmocní.  Poradnu pro pacienty a informace o projektu Férová nemocnice najdete na www.ferovanemocnice.cz