Projekt Férová škola získal cenu Sozial Marie 2015

4. května 2015

Dlouholetý program Ligy lidských práv Férová škola získal cenu SozialMarie, která se uděluje inovativním sociálním projektům. Do jedenáctého ročníku udělování cen bylo přihlášeno 300 projektů z České republiky, Chorvatska, Maďarska, Rakouska, Slovenska a Slovinska, odborná porota následně nominovala 33 projektů, z nichž v dalším kole vybrala 15 vítězů (čtyři jsou z Česka).

Patronem akce pro Českou republiku byl pro letošní rok podnikatel Zbyněk Frolík, který se rozhodl osobně podpořit myšlenku Férové školy. „Mám pro to i osobní důvody, protože mám těžce mentálně postiženého bratra, který zažil obrovské stresy a vylučování, protože byl jiný,“ objasňuje Frolík, který bude projekt po celý rok sledovat.

Zároveň dodává, že dalším důvodem jeho budoucí podpory je i fakt, že firma má ve Slaném výrobní podnik, kde pracují Romové. „Někteří z nich působí na zodpovědných pozicích a vidím, že když tito lidé jsou zařazení do většinové společnosti a chováme se k nim stejně, tak se nakonec oni chovají podobně jako my,“ uvádí Frolík.

Více informací o čtyřech vítězích za Českou republiku najdete v článku serveru iHNED.cz