Liga Cup: Fotbal, teambuilding a pomoc právní poradně pro pacienty

2. května 2012

Už podruhé mají jihomoravské firmy možnost netradičním způsobem stmelit kolektiv, změřit síly ve fotbale a především podpořit správnou věc. Druhý ročník Liga Cupu, benefičního turnaje firem v malé kopané, pořádá Liga lidských práv 30. června na tréninkovém hřišti 1 FC Zbrojovky Brno v Brněnských Ivanovicích. Výtěžek z turnaje bude i letos použit na fungování bezplatné právní poradny pro pacienty s názvem Férová nemocnice.

V minulém roce vynesl Liga Cup celkem 130 tisíc korun. „Díky podpoře firem jsme pomohli více než 500 klientům, jejichž práva ve zdravotnictví byla porušena. Zastupovali jsme například ženu, kterou znásilnil její gynekolog, a mnoho dalších případů, připomínkovali jsme nové zdravotnické zákony a webové stránky Férové nemocnice navštívilo téměř 120 tisíc lidí,“ uvedl organizátor turnaje Petr Jeřábek.

Firmy, které se do turnaje zapojí, ale nechtějí pouze podpořit prospěšnou věc. Chtějí se také pobavit, zasportovat si, navázat nové kontakty a zviditelnit svoji značku. Liga Cup proto nabízí netradiční formu teambuildingu, zajímavé možnosti propagace i prostor pro navázání a rozvoj obchodních vztahů. Záštitu turnaji poskytl hejtman Jihomoravského kraje a rakouské velvyslanectví.

Letošní ročník turnaje plánuje Liga ve velkém stylu. „Loni se zúčastnilo osm týmů a zástupci firem byli akcí nadšeni. Pevně věříme, že se nám letos podaří počet týmů zdvojnásobit. Kromě fotbalu jsme pro firmy i diváky připravili také originální doprovodný program, jako jsou herecká vystoupení, zajímavé workshopy či soutěže a atrakce pro rodiny s dětmi,“ dodal Jeřábek.

O tom, že Liga Cup je mezi firmami oblíbený, svědčí i fakt, že už týden po začátku registrace se do soutěže přihlásily první čtyři týmy. Některé z nich se navíc účastní opakovaně. „Naše banka podporuje celou řadu charitativních projektů. Liga Cup jsme si loni opravdu užili, a proto letos kromě účasti na turnaji pomáháme Lize lidských práv i s organizací doprovodného programu a sháněním účastníků,“ uvedl Pavel Dorňák, regionální ředitel GE Money Bank. Zájemci o účast na Liga Cupu 2012 se mohou přihlásit na www.ligacup.cz.

Bližší informace poskytne:
Petr Jeřábek, organizátor turnaje, e-mail: pjerabek@llp.cz, tel.: 776 234 446

Informace o Liga Cupu a fotogalerii z předchozího ročníku turnaje naleznete na www.ligacup.cz

Informace o projektu Férová nemocnice najdete na http://ferovanemocnice.cz/

V případě vašeho zájmu můžeme zprostředkovat rozhovor s loňskými účastníky či poskytnout fotografie v tiskové kvalitě.