Startuje celostátní kampaň na podporu občanské angažovanosti

9. dubna 2013

Dnes se rozjíždí kampaň Nebuď béééčko, buď hrdinou, která doplňuje projekt Hrdinou může být každý Ligy lidských práv. V Ostravě současně začíná i putovní výstava fotografií největších hrdinů.

Klíčovou součástí kampaně je videospotweb, jejichž hlavní myšlenkou je vymezit se proti pojetí lidské pasivity a „stádnosti“ české společnosti.

„Touto kampaní chceme lidem ukázat, že být ovcí, na kterou klip odkazuje, nic neřeší,” říká Dutkiewič. Jak doufá, mnozí se v ovčím stádu poznají a uvědomí si, že udělat něco pro sebe a své okolí není nereálné.

Ovčí stádo v kampani vystupuje jako protiklad k hrdinům, které lze najít na stránce www.hrdinou.cz. V současné době je na webu také možné hlasovat o největším hrdinovi.

Výstava představí hrdiny

V průběhu následujících sedmi měsíců se v sedmi městech republiky objeví apelační citylighty  a výstavy fotografií v obchodních centrech. Doplní je také diskusní večery.

Výstavy a další aktivity startují dnešním dnem v ostravském obchodním centru Futurum. V dalších měsících bude pokračovat do Pardubic, Plzně, Mladé Boleslavi, Jihlavy, Zlína a skončí v říjnu v Brně.

Více o kampani naleznete zde.

Videospot kampaně naleznete zde.

Bližší informace poskytne:

Martin Dutkiewič

PR manažer projektu

tel.: 734 158 280

e-mail: mdutkiewic@llp.cz