Zprávy z médií k tématu "Férově k postiženým"

Kurtování, ponížení a dryáky v psychiatrických léčebnách? Právníci chtějí speciální kontroly

4. července 2016

Otřesné příběhy, které se údajně odehrály za zdmi psychiatrických léčeben v Česku, mají přesvědčit vládu, aby zřídila speciální kontrolní orgán. Hlasitě po něm volají odborníci, kteří sesbírali výpovědi bývalých pacientů. S jejich stížnostmi se server Lidovky.cz exkluzivně seznámil.

Na vlastní kůži na uzavřeném oddělení psychiatrie. Studenti si zkusili, jaké to je

17. února 2016

Nuda, buzerace, stres, tak popisují studenti zážitek z třicetihodinové „hospitalizace“ na oddělení psychiatrické nemocnice.

Občanský zákoník se opět změní, ministerstvo spravedlnosti připravilo řadu úprav

7. ledna 2015

Opakované umístění dětí do Klokánků nebo změna přezkumu svéprávnosti u duševně nemocných lidí. To jsou jen některé z 12 úprav nového občanského zákoníku. Obsáhlý kodex, který ovlivňuje každodenní život lidí, funguje rok. Ministerstvo spravedlnosti připravilo jeho první novelizaci. Změny teď míří do vlády a parlamentu, platit by mohly letos na podzim.

Hájíme práva informovaných jednotlivců, říká právnička

9. prosince 2014

Liga lidských práv (LLP) je nezisková organizace se sídlem v Brně a její náplní jsou tři hlavní témata: práva dětí, práva pacientů a lidí s postižením a soudnictví a policie. „Liga je specifická tím, že používá metodu strategické litigace a snaží se prostřednictvím práva změnit systémové problémy ve společnosti, a chránit tak lidská práva,“ říká právnička LLP Zuzana Candigliota, která zde pracuje již od roku 2008.

Zastavme skandalizaci – duševně nemocní nejsou žádní zločinci

18. listopadu 2014

Před časem se média široce věnovala kauze doktora Havránka v Klatovech, který měl bipolární poruchu a údajně týral pacienty. Tak, jak rychle se případ objevil, tak rychle i zmizel. Proč?